Igangværende forskningsprojekt

Pladsbehov og indretning til svært overvægtige personer – en vejledning

Odense Universitetshospital, Nyborg Kommune, Hjælpemiddelinstituttet, konsulentfirmaet Plambech og Bøgedal samt SBi, skal i fællesskab udvikle ny viden om pladsbehov og indretning på hospitaler, plejeboliger og i hjemmeplejen til svært overvægtige personer.

Odense Universitetshospital (OUH), Nyborg Kommune, Hjælpemiddelinstituttet, Statens Byggeforskningsinstitut og konsulentfirmaet Plambech & Bøgedal er gået sammen om at lave en vejledning med anbefalinger til indretning og pladskrav i forbindelse med pleje, behandling og håndtering af svært overvægtige personer på hospitaler og i hjemmeplejen. Formålet er at forebygge arbejdsskader og nedslidning hos plejepersonale og at give bygherrer og arkitekter viden om de øgede krav til pladsbehov, konstruktion og belastning. Projektet støttes af Forebyggelsesfonden og afsluttes i 2012 med en konference og vejledning.

Foruden vejledningen vil de opnåede resultater indgå i SBi's Tjeklister. SBi vil også afholde kurser for arkitekter og projekterende om de opnåede resultater. Desuden vil resultaterne indgå i en kommende SBi-anvisning om indretning af plejeboliger.

Fra SBi deltager rådgiver Lone Sigbrand.

Læs mere om projektet: 'Pladsbehov og indretning til svært overvægtige personer – en vejledning' , på Hjælpemiddelinstituttets hjemmeside.

Artikel i Forsk30: 'Ikke plads til svært overvægtige' (02.2011)

Forskere

Lone Sigbrand

Sidst opdateret 06. november 2013