Ny forbedret vådrumsanvisning

SBi’s vådrumsanvisning er nu kommer i en helt ny udgave med flere illustrationer og nye emner, bl.a. om hvordan ældre badeværelser kan renoveres, så de lever op til nugældende regler, og tjeklister til kvalitetssikring af arbejdet.Forside anv 252 Vådrum_160

Den nye SBi-anvisning 252 om vådrum beskriver, hvordan gulve, vægge og installationer kan udføres, så kravene i bygningsreglementet er overholdt, og der opnås størst sikkerhed mod vand- og fugtskader.

Hjælp til renovering af ældre badeværelser

Et af de nye afsnit er Renovering af eksisterende badeværelser, som indeholder principper for renovering af badeværelser samt beskrivelser og illustrationer af gulv- og vægkonstruktioner i ældre badeværelser.

”Det er nemmere at renovere et ældre badeværelse, når man ved, hvordan det er opbygget, og derfor har vi tilføjet et kapitel med beskrivelser og illustrationer af ældre badeværelseskonstruktioner”, siger anvisningens hovedforfatter, seniorforsker Erik Brandt fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet København.

I afsnittet om renovering er der også bud på, hvordan ældre gulv- og vægkonstruktioner kan gøres mere tidssvarende og leve op til de krav, der er i bygningsreglementet i dag.

Tjeklister til kvalitetssikring af projektering og udførelse

Det kan have alvorlige konsekvenser, hvis der sjuskes med projektering eller udførelse af et vådrum, da utætheder kan medføre alvorlige følgeskader med angreb af råd og svamp. Derfor indeholder anvisningen bud på tjeklister, som kan bruges ved projektering, projektgranskning og udførelse.

Læs pressemeddelelsen ’Ny forbedret udgave af populær SBi-anvisning om vådrum’

 

SBi-anvisning 252, ’Vådrum’, henvender sig primært til byggeriets projekterende og udførende samt bygningsmyndighederne, og kan købes på www.anvisninger.dk/252 eller hos Byggecentrum Boghandel, telefon 7012 0600.

SBi holder kursus om vådrum tirsdag 10. november 2015 på Aalborg Universitet København. På kurset vil den nye vådrumsanvisning blive udleveret. Nærmere information og tilmelding på www.sbi.dk/kurser/vaadrum

 

Sidst opdateret 25. september 2015