Energirenovering i etagebyggeri giver lejerne bedre indeklima

SBi har i forbindelse med energirenovering af to store etagebyggerier fra 1960’erne undersøgt lejernes oplevelser i forbindelse med renoveringen, og hvor tilfredse de er med deres bolig bagefter.

Behovet for energirenovering af ældre etagebyggeri er stort og forbedringsmulighederne mange, men der mangler viden om, hvilke fordele det har for beboerne i boligerne. Ny undersøgelse fra SBi viser, at udover besparelser på energi oplever beboerne også et forbedret indeklima og bedre komfort efter en renovering.SBi 2015:28

SBi har undersøgt lejernes oplevelser i forbindelse med energirenovering af to store etagebyggerier fra 1960’erne, og hvor tilfredse de er med deres bolig bagefter. Lejerne deltog i en stor spørgeskemaundersøgelse, og den indsamlede viden er blevet brugt til at kortlægge, hvilke fordele og ulemper de oplevede og deres tilfredshed med resultatet.

Undersøgelsen viser, at udover de helt konkrete energibesparelser der er opnået ved renoveringen, så oplever lejerne også andre fordele, som fx at indeklimaet i deres bolig er blevet bedre. Konklusionen er, at investering i gode energiløsninger som fx bedre isolerede vægge og lofter samt lavenergivinduer også er en investering i et bedre indeklima og dermed en større tilfredshed hos lejerne.

Læs mere om undersøgelsen i SBi-rapport ’Tenants' experiences and satisfaction with renovated and energy retrofitted social housing’ (SBi 2015:28).

Læs også om en lignende undersøgelse i rapporten 'Tenants’ experiences and satisfaction in social housing subject to comprehensive retrofitting'

Læs artikel fra konferencen Indoor Air 2016: Indoor climate in renovated and energy retrofitted social housing

Hent også Poster fra konferencen Indoor Air 2016: Indoor climate in renovated and energy retrofitted social housing  

Sidst opdateret 10. august 2016