Hjemmeside

Tjekkommunebygninger.dk

Med det nye, internetbaserede værktøj tjekkommunebygninger.dk har alle kommuner fået en let og gratis adgang til at se dels egne, dels andre kommuners bygningers energiforbrug efter i sømmene

Med det nye, internetbaserede værktøj tjekkommunebygninger.dk har alle kommuner fået en let og gratis adgang til at se dels egne, dels andre kommuners bygningers energiforbrug efter i sømmene. Formålet er at appellere til at spare på energien og CO2-udslippet. Værktøjet er udviklet af seniorforsker Ole Michael Jensen.

Hjemmesidens data er baseret på energimærket fra 2006, som alle kommuner via lovgivningen er pålagt at udføre på deres bygninger. Energimærket udtrykker et beregnet forbrug og skal fornyes hvert femte år.

Kommunerne kan gå ind og se deres egne bygningers energimærkning, se om forbruget af el, varme og vand er steget eller faldet, se bygningens CO2-udslip, og se hvordan den enkelte bygning placerer sig i sammenligning med tilsvarende bygninger.

På den baggrund kan værktøjet sige ikke så lidt om, hvor det er værd at sætte ind med energibesparelser, og brugeren vil hurtigt få et indtryk af, om der for en given bygning er behov for en energigennemgang og derefter en energirenovering.

Tjekkommunebygninger.dk ligger i forlængelse af den tilsvarende tjekskoleforbrug.dk

Artikel i Forsk29: Inspiration til energibesparelser i kommunale bygninger (12.2010)

Sidst opdateret 06. juni 2012