Forskningsudgivelse

Energirenovering af kontorbygning

Rapporten omhandler energirenovering af en konkret kontorbygning i København som et eksempel projektering af energimæssigt vidtgående renoveringer (lavenergiklasse 1) for at stimulere energibesparelser og øget anvendelse af vedvarende energi i eksisterende bygninger.

Rapporten er et led i et større projekt, der har til formål at udvikle en metode til og eksempler på projektering af energimæssigt vidtgående renoveringer (lavenergiklasse 1) for at stimulere energibesparelser og øget anvendelse af vedvarende energi i eksisterende bygninger.

Rapporten omhandler energirenovering af en konkret kontorbygning i København som et eksempel. Her har det vist sig, at de undersøgte tiltag, som har fokuseret på klimaskærmen samt ventilation og forsyning af vedvarende energi, deler sig i to kategorier. Tiltagene, som fokuserer på ventilation og udnyttelse af solenergi i form af både solvarme og solceller, medfører god økonomi. Derimod er efterisolering af klimaskærmen ikke økonomisk attraktiv. Øvrige tiltag såsom udskiftning af belysningsanlæg er ikke undersøgt.

Se eller download rapporten: 'Energirenovering af kontorbygning' (2010).

Eksemplet indgår i en serie, hvor forskerne har lavet analyser af energirenovering af skolebygning fra 70'erne, 70'er-parcelhus, ældre murermesterhus, etageboligejendom og kontorbygning. De kan alle ses på LavEBygs hjemmeside.

Artikel i Forsk29: 70'er-kontorbygning kan løftes til BR08’s energikrav (12.2010)

Forskere

Kim B. Wittchen

Maja Grud Christensen, Peter Weitzmann

Sidst opdateret 17. februar 2014