Videre til indhold | Videre til menunavigation

Søg
Du er her: Forside / Indeklima / Ventilation / Overvejelser ved indførelse af krav i bygningsreglementet om etablering af mekanisk ventilation i nye enfamiliehuse
Personal tools

Forskningsudgivelse

Overvejelser ved indførelse af krav i bygningsreglementet om etablering af mekanisk ventilation i nye enfamiliehuse

Formålet med denne analyse er at fremhæve de overvejelser, der knytter sig til indførelse af krav i bygningsreglementet om etablering af mekanisk ventilation i nye enfamiliehuse.

Analysen undersøger blandt andet, i hvor høj grad der allerede i dag installeres mekanisk ventilation i enfamiliehuse bygget efter lavenergiklasse 2015. I rapporten findes desuden en beregning af, hvad energibesparelsen er på et typisk enfamiliehus ved at ændre ventilationen fra naturlig ventilation til mekanisk ventilation med varmegenvinding.

Rapporten indeholder argumenter for, hvad der taler for, og hvad der taler imod installation af mekanisk ventilation i forhold til naturlig ventilation. Den indeholder desuden betragtninger over fordele og ulemper ved anvendelse af behovsstyret ventilation i enfamiliehuse.

Hent udgivelsen 'Overvejelser ved indførelse af krav i bygningsreglementet om etablering af mekanisk ventilation i nye enfamiliehuse. En analyse.' (2016)

Sidst opdateret 01. marts 2016