Forskningsudgivelse

Brugertilfredsstillende og energibesparende reguleringsstrategier for belysning

Denne rapport handler om strategier for regulering af lys, der tilfredsstiller brugerne, og som har et højt energibesparelsespotentiale.

Første del af rapporten dokumenterer konklusioner fra et seminar om brugertilfredsstillende, energieffektive reguleringsstrategier, som blev afholdt på Glyptoteket i november 2015. Anden del dokumenterer brugerforsøg, der er gennemført for at undersøge, hvad der har betydning for brugernes tilfredshed, når de regulerer lys, og hvor stort energibesparelsespotentialet er for forskellige reguleringsstrategier. Resultaterne viser, at manuel lysregulering kan være både energieffektiv og tilfredsstillende for brugerne, samtidig med at minimumsniveauerne i de gældende lysstandarder bliver overholdt. Rapportens resultater forventes at kunne indgå i lysreguleringsstrategier, der kan anvendes til at udvikle eksisterende og nye lysinstallationer.

Se rapporten 'Brugertilfredsstillende og energibesparende reguleringsstrategier for belysning. Afslutningsrapport PSO 346-034' (2017)

Forskere

Ásta Logadóttir

Mette Hvass, Anne Bay, Johannes Møjen

Sidst opdateret 09. februar 2017