Læring

Murerfaget er et moderne håndværk, der er baseret på en lang håndværksmæssig tradition. Men faget kan ikke leve på tradition alene for der skal hele tiden tænkes nyt og skabes udvikling og forandring i faget.
Forskningsudgivelse

Implementering af cuneco-standarder i byggeriets uddannelser

Byggeriets uddannelsesnetværk BVU*net har i 2011-14 koordineret samarbejdet med implementering af cuneco classification system (CCS) i byggeriets arkitekt-, ingeniør-, konstruktør- og erhvervsuddannelser.

Forskningsudgivelse

Digitale læringsmidler for byggefagene

Denne rapport opsummerer resultater fra projektet 'Byggefagene i bevægelse' herunder udviklingen af digitale læringsmidler og en fælles undervisningsbank

Forskningsudgivelse

Uddannelse i cunecostandarder og -værktøjer Del. 1 strategi, metode og udviklingsmål for implementering på skoler.

Analyse af status og udviklingsmuligheder for undervisning i informations- og kommunikationsteknologi samt digitalisering af byggeriets processer.

Forskningsudgivelse

Energikompetencer i byggesektorens erhvervsuddannelser - EUD

Analyse af mulighederne for forbedring af erhvervsuddannesernes energiuddannelser inden for bygge- og installationsfagene.

Forskningsudgivelse

Murerfaget i bevægelse. Vejledning 4. Ny innovationskultur

Rapporten beskriver, hvordan murerfagets faglige udvalg koordinerer og styrer samarbejder på landsplan mellem de forskellige innovationscentre for at understøtte den ny innovationskultur i faget.

Forskningsudgivelse

Murerfaget i bevægelse. Vejledning 3. Kommunikation

Rapporten beskriver, hvordan murerfirmaer og håndværkere udvikler kommunikation og samarbejde med kunder, brugere, byggeparter og offentligheden som et væsentligt supplement til den tekniske udvikling.

Forskningsudgivelse

Murerfaget i bevægelse. Vejledning 2. Eksperimentarium

Rapporten beskriver, hvor­dan en udvikling inden for murerfaget kan foregå på produkter, værdier og processer i eksperimentarier på fagskoler og i byggeriet.

Forskningsudgivelse

The repetition effect in building and construction works

This report summarises the results from the work undertaken for the Public Transport Authority on the effect of learning and repetition in building and construction works.

Forskningsprojekt

Byggeviden

Forstudie til en fælles adgang til byggeteknisk information på tværs af sektorens forskellige videninstitutioner gennemført af Tage Dræbye (Dræbye Rådgivning), Mads Carlsen (AAU) samt Jesper Kirkeskov (SBi.

Forskningsudgivelse

Uddannelse integreret i byggeprocessen

Evaluering af et forsøgskursus med titlen "Teambuilding på byggepladsen" udviklet og afprøvet af AMU-Center Frederiksborg Amt i Hillerød.