Forskningsudgivelse

På udkig efter et lokalt fællesskab

den almene bebyggelse Utterslevhuse i Københavns Kommune har man forsøgt at skabe et grundlag for, at beboerne kan udvikle socialt forpligtende samvær, der kan fremme trivsel og tryghed i hverdagen.

I den almene bebyggelse Utterslevhuse i Københavns Kommune har man forsøgt at skabe et grundlag for, at beboerne kan udvikle socialt forpligtende samvær, der kan fremme trivsel og tryghed i hverdagen. Boligselskabet grupperer de boligsøgende efter interesser ud fra den forestilling at interessegruppering med de nærmestboende i opgangen kan udvikle sig til fællesskaber og sociale netværk. Formålet er at skabe stabilitet og kontinuitet i bebyggelsen, så den ikke udvikler sig til et problemramt område. Sociolog Gunvor Christensen har evalueret forsøget, der viser sig ikke at være lykkedes. Men beboerne er alligevel generelt glade for at bo i Utterslevhuse, de føler sig godt tilpas blandt de mennesker, de bor sammen med, og de har et godt naboskab.

Evalueringen er gennemført på initiativ af Samvirkende Boligselskaber (SAB) ved KAB Bygge- og Boligadministration, som også har betalt for evalueringen.

Download publikationen 'På udkig efter et lokalt fællesskab' (2003)

Pressemeddelelse: 'Fællesskabet udeblev i Utterslevhuse' (06.02.2003)

Artikel i FORSK10: 'Fællesskaber i boligområder er et urealistisk ideal' (03.2003)

Artikel i FORSK10: 'Godt naboskab - men ikke fællesskab' (03.2003)

Forskere

Gunvor Christensen

Sidst opdateret 29. juni 2016