Privat boligudlejning er vigtig for unge og enlige

Den private boligudlejning har en væsentlig betydning for mobiliteten på boligmarkedet og for husstande med et akut boligbehov.
(Foto: ColourBox)

(Foto: ColourBox)

SBi har undersøgt den private udlejningssektor for at se, hvilken rolle den spiller på boligmarkedet, og hvor den er på vej hen.

Den overordnede konklusion på undersøgelsen er, at den private boligudlejning har en væsentlig betydning for mobiliteten på boligmarkedet og for husstande med et akut boligbehov. Undersøgelsen viser desuden, at mange af boligerne har fået højere husleje i de senere år, fordi huslejereguleringen er ophævet i forbindelse med forbedringer.

Private udlejningsejendomme fungerer ofte som en mellemstation på vej til en mere permanent bolig. Boligerne bruges f.eks. af børn, der flytter hjemmefra, samt unge og par der flytter sammen eller bliver skilt. Beboerne er overvejende singler, og en del af dem er uden for arbejdsmarkedet eller har lave indkomster. Men den private udlejningssektor er ikke i samme grad som det almene byggeri befolket af socialt svage personer.

Se hele pressemeddelelsen: 'Privat boligudlejning er vigtig for unge og enlige' (20.02. 2008)

Sidst opdateret 06. april 2008