Er lyset tilpas? Tilpas lyset - Gratis fagseminar om lysregulering

5. november 2015: Lysregulering kan være irriterende. Lysreguleringsanlæg indføres for at spare på elforbruget og sjældent for at gøre brugerne gladere. Lysregulering er en del af vores hverdag, hvis ikke i hjemmet så på arbejdspladsen eller i det offentlige rum.
Starttidspunkt
5. november 2015 09:00
Sluttidspunkt
5. november 2015 16:00
Sted
Ny Carlsberg Glyptoteket, Dantes Plads 7, 1556 København V
Indhold

 

 Er lyset tilpas - tilpas lyset

 

 

 

 

 

Lysregulering kan være irriterende. Lysreguleringsanlæg indføres for at spare på elforbruget og sjældent for at gøre brugerne gladere. Lysregulering er en del af vores hverdag, hvis ikke i hjemmet så på arbejdspladsen eller i det offentlige rum. I takt med den teknologiske udvikling, stiger kompleksiteten, og det er ikke altid, brugeren kan følge med. Det skaber irritation og i værste tilfælde et øget energiforbrug, selvom det modsatte var intentionen.

Fagseminaret stiller skarpt på, hvordan vi kan udvikle og implementere systemer, som har et anderledes fokus på brugeren og energibesparelser, end det er tilfældet i dag.

Fagseminaret vil både byde på oplæg om forskningsresultater og praksisrelaterede emner. Dagens oplæg kommer til at handle om forskningsresultater, brugere, processer, energi og forskningsprojekter i praksis. Forskere fra Aalborg Universitet København og Lunds Universitet sætter deres resultater i spil mod talere med en funktionsorienteret tilgang: Producenter, projekterende og en ejendomsforvalter.

Målgruppen for fagseminaret er bygherrer, projekterende, producenter, udførende og driftsfolk - alle som deltager i processen omkring tilblivelsen af et lysreguleringsprojekt.

Rammen om fagseminaret er den imponerende festsal i Ny Carlsberg Glyptotek. Senere vil det være muligt at høre om Glyptotekets nyrenoverede belysningsanlæg ved en rundvisning.

Fagseminaret indgår som en del af ELFORSK projektet ”Brugertilfredsstillende og Energibesparende Reguleringsstrategier for Belysning”. Formålet er at lade forskning og praksis mødes og på den måde skabe grundlag for, at resultaterne fra forskningen bliver implementeret i vores bygninger.

 

PRAKTISK INFORMATION

Tidspunkt: Torsdag d. 05.11.2015 kl. 9:00 -16:00

Sted: Ny Carlsberg Glyptoteket, Dantes Plads 7, 1556 København V

Arrangør: Fagseminaret er finansieret af ELFORSK og arrangeres af Dansk Center for Lys i samarbejde med Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet København og belysningsvirksomheden I-No

Pris: Arrangementet er gratis, men bemærk der vil være et ”no-show-fee” i tilfælde af udeblivelse.

Frist for tilmelding: Torsdag den 22. oktober 2015

 

Du kan læse meget mere om arrangementet og tilmelde dig på http://www.tilpaslyset.dk/

 

Har du spørgsmål, kan du kontakte Dansk Center for Lys på tlf. 47 17 18 00 eller information@centerforlys.dk.

 

 

Sidst opdateret 22. januar 2016