Ny professor i energieffektiv ventilation

Civilingeniør, ph.d., docent Alireza Afshari er udnævnt til professor MSO på SBi inden for forskningsområdet naturlig, mekanisk og hybrid ventilation, passiv og aktiv køling samt luftrensning.
Alireza Afshari. (Foto: Jørgen True).

Alireza Afshari. (Foto: Jørgen True).

Civilingeniør, ph.d., docent Alireza Afshari er udnævnt til professor MSO inden for forskningsområdet naturlig, mekanisk og hybrid ventilation, passiv og aktiv køling samt luftrensning.

I takt med at bygninger isoleres bedre og dermed bliver tættere, får energiforbruget til ventilation større betydning. De videnskabelige udfordringer i energieffektiv ventilationsteknik ligger derfor i at udvikle nye ventilations- og styresystemer, der kan tilpasses varierende brugerbehov samtidig med, at systemerne bruger et minimum af energi. 

”Vi har brug for at videreudvikle højeffektivt lavenergibyggeri, nul- og plusenergibyggeri samt energirenoveringsløsninger med godt indeklima. Med Alireza Afsharis kapacitet inden for energieffektiv ventilationsteknik har vi store forventninger om at se nye, originale løsninger”, siger forskningschef Søren Aggerholm fra SBi.

Se hele pressemeddelelsen: 'Ny professor i energieffektiv ventilation' (18.05 2011).

Tiltrædelsesforelæsning 17. juni kl. 15.00 på SBi.


Forskere

Søren Aggerholm

Sidst opdateret 20. maj 2011