Danvak Dagen 2014: Den med viden vinder

9. april 2014. Konference der sætter fokus på fremtidssikrede, energieffektive og sunde bygninger.

Under denne overskrift arrangerer Danvak i samarbejde med Statens Byggeforsknings-institut (SBi) ved Aalborg Universitet København en konference, der sætter fokus på fremtidssikrede, energieffektive og sunde bygninger.

Konferencen finder sted onsdag 9. april 2014 kl. 8.30-16.00 hos IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, København V.

Konferencen er delt op i tre spor:

Det ene spor byder på en række topaktuelle indlæg, hvor du bl.a. kan høre om hospitalsinstallationer og om styresystemet KNX. Her vil produktmanager Lillian Andersen fra Schneider Electric og salgs- og produktingeniør Martin Mortensen fra ABB holde oplæg om et af Danmarks største KNX-netværk, der er installeret i Dansk Industris nyrenoverede domicil. Mere end 450 rum er styret med dagslysregulering, solafskærmning, varme og ventilation, som er fuldt integreret med den overordnede ’hovedcentral’ BMS (Building Management System). Løsningen er valgt for at imødekomme krav om høj energieffektivitet, stor fleksibilitet og brugerkomfort.

Det andet spor sætter fokus på indeklimaet i forbindelse med energirenovering af kontorbyggeri, skoler og boliger. Her kan man bl.a. høre seniorforsker på SBi Henrik N. Knudsen, under overskriften Energirenovering af boliger med fokus på indeklima, tale om de udfordringer og gevinster, der vises sig, når boligen energirenoveres. Hvad er der af incitamenter og barrierer, og hvilke forbedringer af indeklimaet følger med renoveringen? Sporet slutter af med en debat.

Under ledelse af professor Lars Gunnarsen fra SBi, bringer det sidste spor dig på fuld omgangshøjde med den seneste forskning inden for indeklima i de nordiske lande. Her vil bl.a. forskningsassistent på SBi Michal Spilak fremlægge resultaterne af sin forskning, der handler om eksponering for partikler inden døre. Partiklerne er forbundet med sundhedsmæssige risici og kan føre til permanente skader på menneskers sundhed. I bygninger, hvor folk bor og tilbringer stor del af deres liv, er et effektivt ventilationssystem en lovende mulighed for at reducere eksponeringen for de farlige partikler.

Alle indlæg på de tre spor bliver optaget på video, så du efter konferencen har mulighed for at se de indlæg, du gik glip af fra de to andre spor. Det giver dig mulighed for at overvære tre fulde konferencedage på en enkelt dag.

Program og tilmelding hos Danvak. Hvis du tilmelder dig før 15. februar, får du 10 % i rabat.

Sidst opdateret 02. juli 2014